Vardagsrum för vardag och fest

Så var äntligen sommaren här och jag kunde inte vara gladare. Efter jag i april gjorde iordning min balkong, letade jag efter mitt nästa inredningsprojekt. För att få inspiration åkte jag till en inredningsmässa. Där fick jag syn på en mässmonter som såg ut som ett vardagsrum. Det var ett rätt normalt vardagsrum, inget att egentligen lägga märket till, men det gav mig en idé. Kan man göra ett vardagsrum som fungerar både till vardag som till fest? Efter att jag hade funderat en stund på hur jag själv skulle vilja ha ett vardagsrum, kom jag fram till att det som gör en fest och vardag är bekvämlighet och glädje.

Man bör kunna sänka belysningen med en så kallad dimmer (en ratt med vrider på), detta gör att ljuset i rummet kan anpassas efter stämningen.

Stolar bör vara lika behagliga att sitta på i tjugo minuter som 2 timmar, därför är det bäst att köpa stolar med bekväma och mjuka sittdynor. Stolryggarna får gärna vara lite hårdare, detta eftersom det annars blir lätt att sjunka ihop i stolryggen.

Bordet där mat serveras ska vara tillräckligt högt, för att förhindra att någon behöver luta ryggen för mycket framåt när de äter. En trerätters blir annars inte lika njutbar. Mitt tips är att köpa bord och stolar samtidigt, i samma färg och material. Bordsdukarna bör ha en annan färg, så att det är tydligt vad som är bord och vad som är duk.

Soffan bör vara stor nog för 8+ människor, en puff i samma färg och material som soffan ser både snyggt och är praktiskt.

Soffbordet bör vara stort nog för alla glas, snacks, dip och levande ljus. Ett bord som går att öppna fungerar perfekt för när fjärrkontroller och andra prylar är i vägen. Färgen på soffbordet bör komplettera soffan.

Tvn bör vara placerad och vinklad så att alla ser den.

Detta var mina tips för hur man kan inreda ett vardagsrum som funkar lika bra till vardag som till fest.  Nu åker jag på semester till Danmark, men längtar redan på att komma tillbaka så att jag kan börja förvandlingen av mitt vardagsrum 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *