Från renovering till visuell planering

Renoveringen av vardagsrummet har tagit sin start och jag kan inte vara nöjdare. Att renovera tar jag seriöst, jag har till och med letat upp ritningar av lägenheten och arbetat med ritningsläsning, bara för att jag exakt ska veta hur jag ska gå tillväga när jag renoverar vardagsrummet. Allt arbete med renovering, ritningsläsning och visuell planering har fått mig att inse att detta med renovering kan tas steget längre, till att faktiskt bygga mysiga hem från grunden. Problemet är att jag inte har en utbildning och om man ska arbeta med bygga hem måste man ju ha läst några byggkurser. Som tur var hittade jag en byggakademi med en hel del olika kurser, allt från arbetsledarutbildning till entreprenadjuridik och arbetsmiljöansvar. Vad som verkar intressant med byggakademin är att de erbjuder en sån variation av kurser, som redan nämnt erbjuder de arbetsledarutbildning, entreprenadjuridik och arbetsmiljöansvar, men också kurser i husbygge, installationssamordning, ritningsläsning och visuell planering, med mer. Det som verkar bra med byggakademin är att de finns på flera ställen över hela Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. Jag är väldigt intresserad av visuell planering, jag känner att jag har erfarenhet av det i och med mitt intresse för renovering. Om jag sedan kan använda min utbildning till att bygga nya hem (och kanske få komma med tips på inredning) så vore det väldigt roligt. Om jag inte kommer in på visuell planering kommer jag definitivt söka till ritningsläsning eller kursen för anläggning och husbygge. Även i dessa kurser tror jag att jag kommer få användning för mitt intresse för renovering. Då renovering handlar mycket om att känna till layouten är ritningsläsning något som är nära besläktat med renovering. Anläggning och husbygge är i sig inte besläktat med renovering, men då jag ofta har en uträknad plan för hur jag vill att något ska vara renoveringsmässigt, kan renoveringskunskaper vara användbara även på denna byggkursen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *