Betongpool – bra val

Att bygga pooler har väl mer eller mindre alltid varit populärt, men under Corona är det fler än vanligt som bestämt sig för att utnyttja sin hemester och flytta utomlandspoolen till hemmaplan. När du väl har bestämt dig för var du ska anlägga poolen så måste du ju också bestämma dig för vilken typ av pool som passar bäst. Det skiljer sig mycket både i pris och utförande som med allt annat så här gäller det att göra en bra research innan beslut. Om du är någorlunda händig och vill anlägga din pool själv så passar det bra med en armerad stomme i betong. Den kan byggas i olika former och passar utmärkt för flera olika markförhållanden.

Besvärlig tomt – välj betongpool

Ytterligare en aspekt när det gäller betongpool är att den är absolut bäst om du har en tomt som är ojämn eller som sluttar. Anledningen är att betongpoolen byggs och anpassas på plats därmed tas också hänsyn till hur underlaget ser ut. Du kan forma den som du vill. Om du beställer en färdigbyggd pool så måste du istället anpassa tomten efter poolen. Det kanske inte bara är så att du har en besvärlig tomt utan du kanske också vill kunna välja vilket djup du ska ha i din pool. Det kan du lätt göra när du gjuter den själv. Du kan också gjuta en trappa eller olika trappavsatser i din betongpool.

Betongpoolens stomme

Stommen till en betongpool är egentligen uppbyggd med hjälp av cellplastblock, dessa staplas ungefär som Lego, på varandra och fylls sedan med betong och armering. Dina poolväggar har nu dubbel isolering och detta är så klart väldigt praktiskt och effektivt om du vill hålla kostnaderna för driften på en överkomlig nivå. En betongpool har också en väldigt lång livslängd och håller (om du gör det rätt) hög kvalitet.