Hjälp med trädfällning

Jag och min man köpte ett litet torp utanför Ulricehamn förra året. Världens mysigaste ställe där vi tillbringar all vår lediga tid. Förra sommaren gick åt till att renovera och fixa med själva huset. I år är tanken att vi ska ta tag i tomten. Den är ganska vildvuxen och behöver en hel del omsorg för att bli som vi vill ha den.

Först och främst måste vi ta ner några träd. Dels är det gamla träd som vi tycker ser nästan döda ut, och dels är det en stor björk som skuggar trädgården under en stor del av dagen. Men vem kan hjälpa oss med trädfällning i Ulricehamn?

Hur ska jag tänka?

Det finns ju gott om företag som säger sig ha kunskap om trädfällning, men måste vi ha en arborist eller räcker det med någon som kan hantera en motorsåg? Vi vet ju att några träd står inom räckhåll för huset och att det måste fällas åt rätt håll, men behövs det en arborist för detta?

Eftersom vi inte själva har någon som helst kunskap om trädfällning så får vi anlita experter. Jag tror att jag hittat en firma som är lämplig, men det är svårt att veta. Och tyvärr har jag ingen i trakten av Ulricehamn att fråga.

När ska man fälla träd?

Tyvärr verkar det som att man helst ska fälla träden under vintern om man ska använda dem till eldning. Fäller man under våren och sommaren innehåller träden mycket sav och då tar det längre tid för veden att torka. Men vi har vårt förråd av ved som räcker i två år till, så för vår del är det kanske inget problem.

Vad vi ska göra mer i trädgården

Förutom att fälla några träd ska vi anlägga en damm med en liten bäck och ett stenparti på tomten. Jag ser verkligen fram emot detta jobb och att det ska bli klart.