Tilläggsisolera vind

Går du i tankarna att tilläggsisolera vind? Om ditt hus är välisolerat så har det en väldigt låg värmeförlust och är relativt lufttätt. Bor du nära en väg eller har grannar nära så kan det vara dubbelt så bra att ha en riktig isolering då det även bidra till minskat ljud från omgivningen.

Har du ett gammalt hus bör du absolut se över isoleringen i väggar, tak (vind) och golv. Tilläggsisolera kan du göra nästan överallt, inte bara på vinden utan på väggar, grund, fönster och dörrar bland annat. Är du osäker på hur du ska göra och vad du behöver isolera så kan du alltid höra dig för hos några företag som arbetar med tilläggsisolering för att få en genomgång och utvärdering av vad du behöver göra.

Tilläggsisolera äldre hus

I de allra flesta äldre hus som inte blivit renoverade på länge finns det ofta brister i isoleringen då materialet när huset byggdes förmodligen inte hade samma isolerande förmåga som dagens material. Många äldre hus isolerades med det man hade för stunden, det kunde vara mossa, gamla tidningar och papper, sågspån som kanske både är fuktigt och alldeles för platt då det legat för länge. När du väl har isolerat ditt hus så kommer det att stå sig väldigt länge och det både sänker energiåtgången och höjer värdet på huset. Att tilläggsisolera är alltid en bra åtgärd!

Att mäta isolering

Hur vet jag om mitt hus är välisolerat eller inte? Det kan vara svårt att veta hur det ligger till med isoleringen men för många så är det nog kostnaden för eventuella värmeförluster som ger sig till känna. Det är nog här som de flesta börjar fundera på om de har för höga elräkningar eller om det är normalt för storleken på huset. Kanske börjar du prata med vänner om deras energiräkningar och jämför med andra för att få ett hum om huruvida du betalar för mycket eller inte. Sedan måste man så klart ta i aspekt vilken värmekälla som finns i huset. Om du trots allt är osäker på hur det står till med isoleringen i ditt hus så kan du alltid ta hjälp av verksamma i branschen, de kan lätt mäta hur effektiv din isolering är i huset.