Elektriker i Älmhult

Varför blir man elektriker i Älmhult? Den frågan kanske jag kan svara på då jag har arbetat som elektriker i Älmhult sedan 20 år tillbaka. Att utbilda sig till elektriker har nog gått i arv i vår släkt i generationer sedan elektriciteten uppfanns tror jag. Det är ett intresse i familjen som alltid har funnits där, visst är det konstigt ibland. Det är som våra grannar i Älmhult som har en jättestor gård med köttdjur där det har funnits nötdjur i säkert 5 generationer sedan gården byggdes. Men visst är det härligt när man har samma intresse som sina närmaste.

Elektriker & gård i Älmhult

Min pappa och min farfar var också utbildade elektriker och arbetade som det i hela sina liv. De bodde också i Älmhult så min släkt har inte varit direkt sugna på att resa eller flytta i sina liv, de få gångerna som det flyttades så var det inom Älmhult socken. Men trivs man bra på ett ställe så varför ska man tvunget flytta på sig? Jag själv och min familj har flyttat in i mitt föräldrahem sedan 10 år tillbaka då det är en herrgård som också har gått i arv och det enda stället min släkt har bott på förutom släktgården, är någonstans i Älmhult medan man väntar på att få ta över släktgården.

Yrket elektriker i arv

Att jag själv blev intresserad av att utbilda mig till elektriker var enbart på grund av min far. När jag var liten fick jag följa med honom ibland på loven i hans arbete som elektriker. Vi åkte både hem till privata hushåll och även till fabriker runt om i Älmhult. Ibland var det akuta utryckningar där något kunde ha gått sönder men för det mesta arbeta min far på större byggen som till exempel nya industrier och fabriker som uppfördes runt omkring Älmhult. Att jag också skulle bli elektriker var helt självklart för mig.