Svårare för kofötter att ta sig in i lägenheten

Vår fastighetsägare ska äntligen fixa dörrarna i huset. Idag har vi dörrar med brevinkast och de är väldigt lyhörda. Förra veckan informerade fastighetsägaren att de sett över säkerhetsdörrar i Malmö och funnit en leverantör som ska anlitas. Fördelen med en säkerhetsdörr är att den såklart har högre säkerhet men den är även bättre rent akustiskt då den isolerar ljud från trappuppgången bättre.

Har Googlat på sökfrasen säkerhetsdörrar Malmö och där fann jag vår leverantör som kommer montera dörrarna framöver. Det verkar vara en bra firma och jag kan se att de har ett par referensjobb och exempel på nöjda kunder.

För två år sen byttes fönstren och balkongdörren ut i min lägenhet. Jag tror att fönstren var närmare fyrtio år gamla och balkongdörren hade nog en liknande ålder. Anledningen till bytet var att de helt enkelt var i så dåligt skick att regnvatten droppade in från utsidan.

När det gäller nya dörrar till lägenheter så ska de tydligen enligt svensk lag behöva vara brandklassade och skydda mot brand i upp trettio minuter. Visste inte att det fanns så höga krav, vilket är bra ur säkerhetssynpunkt. Du kan läsa mer om vilka byggregler som gäller hos Boverket.

Vi har ett cykelrum i källaren som alltid är fullt, är ganska säker på att det står många cyklar där från tidigare bostadsgäster. Det skulle behövas en rensning i cykelrummet för jag vill ställa min cykel där. Idag står den på utsidan och jag vet att det stjäls många cyklar i vårt område. Jag har ett bra lås till cykeln, det är ett liknande lås som används till mopeder. Visst är det klumpigt att hantera ett lite större lås, men jag har en dyrbar cykel jag inte vill bli av med. Det är värt besväret för att hålla klåfingriga borta från min cykel.