Balkonglåda och pyramid i blickfånget

Våren är här efter en osedvanligt grå vinter med tunga moln och dimma var och varannan dag. Som alla svenskar blir jag smått galen när ljuset och värmen återvänder och tillbringar så mycket tid på gården och balkongen som det bara går. Den enahanda och rätt menlösa gården med sina slitna bänkar, leriga gräsmattor och sorgliga rabatter kan jag inte göra mycket åt men min balkong är en annan femma.

Jag har köpt fyra, lackade balkonglådor, två knallgröna och två blå. Jag hittade dessa på internet på en hemsida som heter Stayhome som säljer balkonglådor och många andra hus, hem och trädgårdsrelaterade produkter. De och dess färgglada växter ska utgöra blickfånget på en balkong med vita väggar, inglasning med grå balkar, mörkgrå matta och svarta möbler. Vår balkong glasades in för några år sedan och vi fick höra att vi inte fick borra i balkar, väggar eller tak. Men några små hål fick det bli för att få upp balkonglådorna. En balkonglåda ser ju lite knepig ut om den står på golvet eller ett bord. Fördelen med en inglasad balkong är att man i princip kan använda inomhusmöbler, i alla fall om de tål temperaturväxlingar och lite fukt. Vi har ett stort svart bord som kostade 300 kronor men ändå är snyggt och stabilt. I mitten har vi en dekoration med en slags glasbollar i en pyramid som reagerar på ljuset (reflektioner, solkatter etc). Nu ska vi fixa nya stolar och ett miniväxthus.

Igår så var jag runt på nätet och letade efter lite semester, jag vill komma iväg billigt men vara hemifrån ett tag. Det slutade med att jag kommer ta flyget ner till Schweiz och bo i stuga ett tag, riktigt skönt. Jag hittade ett bra pris på sajten https://www.akitravel.se/ som har ett bra utbud. Det ska bli riktigt skönt att komma iväg ett tag, och uppleva de schweiziska bergen.