Kanske dags att renovera enstegsfasad?

Renoveringen av vardagsrummet har tagit sin start och jag kan inte vara nöjdare. Att renovera tar jag seriöst, jag har till och med letat upp ritningar av lägenheten och arbetat med ritningsläsning, bara för att jag exakt ska veta hur jag ska gå tillväga när jag renoverar vardagsrummet. Allt arbete med renovering, ritningsläsning och visuell planering har fått mig att inse att detta med renovering kan tas steget längre, till att faktiskt förändra fasaden från en enstegsfasad till en tvåstegsfasad. Problemet är att jag inte har en utbildning och om man ska arbeta med bygga om husfasaden så bör man ha lite mer kött på benen så att säga. Som tur var hittade jag en firma som utför olika typer av totalentreprenader, däribland enstegsfasad till tvåstegsfasad. Det som verkar bra med firman är att de arbetar på flera ställen över större delen av Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. De har också en hel del referenser på deras webbsida. Bland referenserna finns både före och efter bilder, vilket är positivt. Med före och efter bilder går det enkelt att jämföra ifall företaget gör ett bra jobb eller inte.

En annan positiv sak är att de bland referenserna också har utlåtanden från ägare av husen de har arbetat på. Många av dessa ägare lovordar firman och skriver att de tänker rekommendera deras tjänster till alla sina vänner.

Om företaget är så pass bra på det de sysslar med så vore det en otjänst att inte kontakta dem för en offert. Det viktiga är att vi kommer överens om priset och hur fasaden ska se ut, då jag ofta har en uträknad plan för hur jag vill att något ska vara renoveringsmässigt, är det viktigt att jag får komma med input. Det är ju trots allt jag som ska bo kvar efter att fasaden har blivit bytt.

Hoppas att hyresvärden går med på byte av fasaden bara.