Elinstallatör

Jag har det i mig, att arbeta som elinstallatör. Min pappa har arbetat som elinstallatör i hela sitt liv och skapade ett tidigt intresse hos mig. Det var på något sätt så naturligt för mig att jag också skulle välja att arbeta som elinstallatör. Jag kan se flera andra av mina vänner utbilda sig till samma yrke som någon av deras föräldrar, det är nästan som att man ärver ett yrke från sina föräldrar. Fast jag har också sett motsatsen där vill komma så långt bort från sina föräldrars yrke som det bara går. Man kanske har upplevt att föräldern sällan var hemma på grund av sitt jobb, eller att dom inte mådde bra när dom kom hem efter jobbet och var trötta och slitna.

Arbeta som elinstallatör

Jag råder alla som tycker det är spännande med el men även är sociala att studera till elinstallatör. Många gånger skickas du på mindre arbeten där du måste ha bra hand med kunder och då skadar det inte att du är lite av en social person. Intresset för el måste du så klart ha för annars blir det svårt att jobba som elinstallatör. Men jag tror att många inte har en aning om vad det är man gör när man arbetar som elinstallatör och det är inte så konstigt då de flesta inte har någon generell kunskap om elinstallation, det är inte som om du hade arbetat som kock eller sjukgymnast.

Läs till elinstallatör

Numera finns det så otroligt många kurser och utbildningar att välja bland så att du i princip kan sätta ihop din egen utbildning. Det går till och med att läsa vissa delar av utbildningen på distans. När du har läst till elinstallatör kan du också arbeta som auktoriserad elinstallatör för regelefterlevnad och som elkonsult. Så jobb lär du inte bli utan efter din utbildning!