Plåtskåp förvandlades till ett träskåp

Hösten har gått otroligt fort även i detta år, och jag har förstås haft fullt upp med inredningsprojekt. Ett sådant projekt var under oktober och november månad. Projektet bestod av att byta ut ett gammalt plåtskåp mot ett nytt fräscht träskåp. Orsaken till varför ett byte av skåp gjordes var för att plåtskåpet fanns där när jag flyttade in och har sedan dess varit en anskrämlig syn att lägga ögonen på. Plåtskåpet måste ha varit minst 50 år gammalt när jag flyttade in i bostaden. Det passade verkligen inte ihop med resten av bostaden och kändes mer som att personen som godkände installationen av den, inte tänkte på helheten av bostadens utseende. Istället tänkte denna personen på hur praktiskt det är med en stor ihålig plåtlåda, som går att fylla med diverse saker. Som tur var kunde jag sälja plåtskåpet till en plåtsnickare som betalade en bra slant för det. Med pengarna jag fick för plåtskåpet köpte jag ett nytt fräscht träskåp.

Träskåpet var av vit furu, som endast hade lackats med träolja. Träskåpet var några centimeter mindre än det gamla plåtskåpet, anledningen till detta var för att det garanterade att träskåpet fick plats. Centimeterskillnaden gjorde det också möjligt att använda träskåpets topp som ett litet förvaringsutrymme, halvstora lådor får nu plats där det innan knappt gick att damma med en dammvippa.

Kommentarer är stängda.