Dammråttan hjälper dig hålla rent och snyggt!

Visst är det underbart när solen kikar fram och skiner in i ditt hem. Det är lätt att börja fundera på om man ska anlita ett städbolag när du ser solens strålar lysa upp fingerfläckar på skåp, smutsiga fönster och damm på kökshyllorna.

Låt oss säga att du vill få hjälp med städningen i hemmet. Du är kanske trött på att lägga en massa tid på detta och vill njuta av din lediga tid. Det finns ett par tips du kan ha nytta av innan du anlitar en städfirma.

1. Kolla upp bolag som ligger inom rimligt avstånd från din bostad. Ju längre bort, desto dyrare blir det för städföretagets personal att resa till din bostad och utföra städningen.

2. Kör en bakgrundskontroll så du ser att städföretaget har F-skatt och organisationsnummer. Det finns avgiftsfria tjänster på Internet där du kan knappa in företagsnamnet och få fram dessa uppgifter.

3. Se över priser och jämför med andra bolag. Kolla upp exakt vad som ingår i städningen och hur ofta den kommer utföras.

4. Kolla referenser. Se om städbolaget har referenskunder på sin hemsida, annars kan du ringa dem och be om detta.

5. Be om kostnadsfria offerter från flera städföretag. Specificera vad du vill ha hjälp med i ditt hem och fråga gärna städföretaget om tips vad som är bra att inkludera i en hemstädning.

6. Kolla om det finns avdrag att nyttja för städningen. RUT-avdrag har historiskt varit fördelaktigt. Om du kan nyttja ett RUT-avdrag kan du även höra om städföretaget kan hjälpa dig med en ansökan för RUT-bidrag.

Om du vill ha hjälp med städning i Borås eller Sjuhäradsbygden kan jag varmt rekommendera Dammråttan AB (adress dammrattan.se). Bolaget startade redan år 2000 och idag hjälper man företag och privatpersoner med städning. Du kan anlita Dammråttan när det är dags för hemstädning, flyttstädning, fönsterputsning, golvvård, trappstädning och kontorsstädning.