Välj en bekväm ställning när du ska måla

Ska du eller någon du känner måla om huset? Jag målade om mitt hus förra sommaren och fick en del lärdomar efter detta. Det var första gången jag målade om huset. Köpte målarfärg, penslar och färgskrapa på den lokala färgbutiken. Innan jag började måla var det lite förarbete som skulle fixas. Jag spolade av fasaden med en vattenslang. När fasaden torkat skrapade jag bort gammal färg. Jag skrapade bort färg på nedre delen av huset, vilket innebar att jag inte behövde någon stege för att nå upp. När jag därefter grundmålat huset var det dags att måla husets alla sidor.
Upptäckte snabbt att jag behövde en stege så det fixade jag genom att låna grannens aluminiumstege. Stegen nådde upp hela vägen till husets nock. Jag målade huset en gång och när jag nästan var klar slant jag med målarburken på stegen. Resultatet blev en stor ful vit fläck med färg på trottoaren framför huset. Jag lyckades få bort mycket av färgfläcken på gatan, men det var ändå irriterande.

Nästa gång ska jag hyra en ställning. Kanske kontaktar jag Ställningsentreprenader. Tror det blir bekvämare och mer effektivare om man kan stå på en byggställning istället för en ranglig stege. Tänk om jag ramlat ned från stegen? Ja, det är inte värt risken. Ska kolla med Ställningsentreprenader vad det kostar att hyra en ställning av dem.

När du målar om huset ska du vara noggrann med förarbetet och även inte glömma att måla ändträna på huset. Om du är osäker tycker jag du ska konsultera personalen i den butik där du handlar målarfärg. De brukar ha bra koll på alla bitar kring målning.

Glöm inte att ta på dig kläder som du kan kladda ner. Även om du inte tror att det blir spill från målarfärgen, så kan det ofta ske ändå.